Cfar sigurie perdor Buburreci 2 per OHS

Cfar sigurie perdor Buburreci 2 per OHS (Online High Scores)
-Kjo metod sherben per parandalimin e poenave te padeshuriar.
Fillimisht duhet me i caktu vlerat, si psh Emri Poena dhe Data + Nje fjale apo fjali sekrete

Cka eshte MD5 (Message-Digest algorithm 5) ?
- MD5 eshte algoritem qe enkripton vetem ne nje kahje (OneWay Encription)
Dmth fjala PRESHEVA me enkriptim te MD5 behet 8013ed077cd08250dffcdda15d3bccf6
dhe eshte e pamundur te kthehet mbrapa, e vetmja menyre eshte nqofse keni nje list me fjal ose ndonje aplikacion qe gjeneron fjali si psh "a , aa , aaa5 ... b , bbb , abc , deri tek zzzzzzzzzzz infinit"
dmth ju vetem merrni nje fjal sekrete te komplikuar dhe te kombinuar me numra shkronja etj.
dhe eshte shume e veshtir per te ja gjetur.

Si te perdoret MD5 dhe Fjala Sekrete per siguri?
-Se pari vlerat Emri, Poena dhe Data + Fjala Sekrete duhet se bashku te enkriptohen me MD5
dhe si e till te konektohet me MySQL Server (Vetem ne qoftese plotesohet kushti i krahasimi te poenave te ketij lojtari me listen e poenave, Poenat e Lojtarit te Tanishem > Me lojtarin me te dopt), pastaj pasi hyn ne MySQL, aplikacioni kerkon perseri informatat e listes se poenave.

Hyrja e poenave ne list
-Cdo poen pasi hyn ne MySQL, dhe prograi kerkon at liste, Infromatat dalin keshtu

Alketi - 120 pike - 3 Shkurt 2008 + (MD5)
kur te hyjne aplikacioni i krahason keshtu

MD5(E hyra e cakutar)
=
MD5(Alketi+120+3 Shkurt 2008+ Fjala Sekrete)

Neqoftese eshte e vertet (True), ateher paraqitet
Neqoftese eshte e pavertet (False), ateher aplikacioni duhet te ja dergoj komanden MySQL per te larguar ate hyrje.

Alket Rexhepi