Perfitoni me shume nga Thunderbird me RSS Feeds.


Mozilla Thunderbird pervec se eshte E-mail Client, ofron sherbime edhe si RSS Feed.
RSS (Really Simple Syndication), eshte sherbim per informimin e ndryshimeve te nje webi.
Me RSS Feed ju mund te merrni informacionet kryesore (si psh lajme, shkrime interesante etj.) shume lehte.

1. Shkarkojeni Thunderbird (Windows, Linux, Ubuntu).
2. Krijoni nje akount te ri : File/New/Account
3. Zgjedheni si RSS News & Blogs.

4. Emrojeni akountin tuaj. (psh. Informacione)


5. Ne faqen kryesore do te shfaqet akounti i sapokrijuar (Informacione), klikoni me te djathen e miut dhe pastaj klikoni Subscribe.

6. Klikoni Add , Tek Feed URL Shkruani nje link te RSS (p.sh. http://feeds.pcworld.com/pcworld/businesscenter/linuxline/ ) *Shih me poshte "Disa RSS Feed Links".

7. Dhe ne fund shfaqen informacionet e meparshme dhe cdoher kur ka te ri do te shtohet.
PERFUNDIM
Tash ju i keni te gjitha "te rejat" e preferuara te juajat ne nej vend. Pa pasur nevoj te shikoni faqet dhe te gjeni informacionet.


Disa RSS Feed Links:

0 komente: